marți, 13 noiembrie 2007

Primul Ghid al solicitantului pentru IMM-uri din cadrul POS CCE!!!

S-a lansat spre consultare un proiect al Ghidurilor Solicitantilor pentru Programul operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice Axa Prioritara 1- Un sistem inovativ şi eco-eficient de producţie.

Aceste documente reprezinta o versiune de lucru a Ghidurilor solicitantului in cadrul Programului Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 1- Un sistem de productie inovativ si ecoeficient.
Publicarea in aceasta varianta are ca scop informarea si familiarizarea potentialilor solicitanti din randul intreprinderilor mici si mijlocii, cu conditiile de accesare a finantarii din cadrul acestei axe prioritare a POS CCE.
Varianta finala a ghidurilor va fi pusa la dispozitia tuturor celor interesati odata cu lansarea oficiala a acestora

ATENTIE!

Variantele prezentate au doar scop informativ, informatiile continute in cadrul acestor proiecte de ghiduri nu trebuie folosite pentru completarea cererilor de finantare

Sursa: ANIMMC

Ce inseamna acest articol pentru cei necunoscatori: Fratilor, acesta va fi ghidul, dar oricand putem sa-i aducem modificari care sa va dea peste cap ce ati planificat. Asa ca verificati foarte bine, inainte sa demarati un proiect, daca sunteti eligibili sau nu la aceasta linie de finantare. Puneti intrebari la Autoritatea Contractanta si obtineti raspunsuri in scris. Versiunea ghidului pe care trebuie sa o luati in calcul este cea aprobata ca fiind versiunea oficiala. Acest lucru se intampla dupa lansarea acestor fonduri.
Inainte de a actiona, documentati-va temeinic. Apelati la un consultant. Verificati ca consultantul nu va da informatii eronate si ca nu este depasit de situatie, si lista poate continua.

Pentru a intelege ca incerc sa spun va dau un exemplu din acest an la P.O.R. Axa 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice a aparut informatii oficiale spre consultare, care initial contineau la activitati eligibile si urmatorul text: "Creare, modernizare si extindere structuri de cazare si utilitati conexe". Dupa aparitia acestui text, firmele care activeaza in domeniul turismului sau care doreau sa intre pe aceasta ninsa au inceput sa se agite si sa vada cum pot sa faca un proiect. Dupa aproximativ o luna apare un ghid spre consultare, care in locul frazei mai sus mentionata, contine urmatoarea fraza: " Modernizare si extindere structuri si utilitati conexe".
Hmm, ce inseamna asta. Multe firme au fost dezamagite ca nu pot contribui la dezvoltarea turismului urban. De ce? Eliminarea cuvantului
Creare a condus la o drastica reducere a potentialilor aplicanti. De ce? Prin aceasta fraza, corelata si cu alte conditii din ghid, pot aplica doar firmele care desfasoara activitate in domeniul turismului de minim 1 an si au deja o structura de cazare, inregistrata la MIMMCTPL si are obtinuta clasificarea turistica.

Ce concluzie sa tragem, aceste fonduri sunt orientate pentru dezvoltarea turismului urban sau pentru dezvoltarea firmelor care deja activeaza in domeniul turismului si care detin o unitate de cazare turistica???

Cine a mai avut experiente negative in cazul obtinerii de fonduri nerambursabile???

Niciun comentariu: