joi, 22 noiembrie 2007

Ce sunt fondurile structurale?

Poate acesta ar fi trebuit sa fie articolul de inceput al acestui blog. Eram nerabdator sa-mi spun supararile incat am uitat sa mai spun si o definitie a fondurilor structurale, ce sunt, pentru ce sunt, de ce sunt, etc.

Ca sa-mi rascumpar greseala, furnizez acum aceste informatii, astfel:
Fondurile Structurale sunt instrumente financiare, administrate de catre Comisia Europeana, al caror scop este sa acorde sprijin la nivel structural. Sprijinul financiar din Fondurile Structurale este destinat, in principal, regiunilor mai putin dezvoltate, in scopul de a consolida coeziunea economica si sociala in Uniunea Europeana. (sursa: www.infoeuropa.ro)

Fondurile Structurale (FS) sunt fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea economica si sociala a Romaniei.

Fondurile Structurale sunt nerambursabile (asemenea fondurilor SAPARD, PHARE, etc.) si acopera doar o parte din finantare, restul fiind contributie proprie.
La fel ca si la fondurile anterioare, banii se primesc numai dupa ce ati cheltuit banii (asta inseamna ca trebuie sa aveti disponibilitate financiara pentru a acoperi cheltuielile din proiect pana vi se ramburseze o parte din ei).

Cam asta ar fi teoria, pe scurt. Pentru cei care sunt interesati de detalii sau inca nu inteleg terminologia le stau la dispozitie prin intermediul acestui instrument de comunicare numit blog.

Bafta multa.

Niciun comentariu: