marți, 13 noiembrie 2007

PNDR va fi aprobat in ianuarie !?

Conform articolului de pe finantare.ro "fondurile PNDR vor fi aprobate de membrii Comisiei Europeana in luna ianuarie anul viitor iar proiectele pentru accesarea de fonduri vor fi depuse ulterior".
Intrebarile mele sunt:
Cum se poate, ca un document care este in lucru incepand cu anul 2006 sa nu fie trimis pana acum la consultare si revizuire catre Comisia Europena?
Cum se poate ca de fiecare data fondurile pentru Agricultura sa fie ultimile aprobate?

Acest domeniu este de o importanta majora pentru Romania, dar datorita importantei ridicate, de fiecare data ramane ultimul Program aprobat.

Acum mai este un aspect, proiectele vor putea fi depuse ulterior, dar conform vechilor lectii invatate, aceasta exprimare este vaga, putand sa reprezinte un interval de la 1-6 luni, pentru ca e posibil sa trebuiasca sa facem modificari la ghidul aplicantului ca sa fie in concordanta cu programul aprobat. Si mai exista un factor care poate influenta perioada de depunere sunt alegerile de anul viitor, poate se va schimba iarasi ministrul, etc.

Cand o sa avem o tara in care institutiile sa fie de sine statatoare si activitatea lor sa nu fie influentata major de schimbarile politice si de schimbarea sefului de departament/minister etc.???

Ei, la acest capitol mai avem de asteptat.

Pana atunci, lasa ca lumea suporta si inghite textele frumoase ca poate vor primi si ei niste bani europeni.

Niciun comentariu: