marți, 12 februarie 2008

Lansare Fonduri Structurale

Am receptionat mail-uri prin care lumea intreba pe cand se lanseaza fondurile structurale.
Stimati domni/stimate doamne, mai dureaza pana ministerele vor lansa fondurile structurale.

In momentul de fata sunt lansate urmatoarele fonduri:


Programul Operational Regional

  • Ghidul solicitantului pentru Axa prioritara 2 - Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport. (Aceasta este varianta revizuita a Ghidului solicitantului pentru Axa prioritara 2 "Îmbunatat irea infrastructurii regionale si locale de transport", domeniul major de interventie 2.1.- "Reabilitarea si modernizarea ret elei de drumuri judetene si strazi urbane - inclusiv constructia/ reabilitarea soselelor de centura). Cererea deschisa de proiecte a fost lansata pe data de 10 septembrie 2007.
  • Ghidurile solicitantului pentru Axa prioritara 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale
      • Domeniul major de interventie 3.1 (Aceasta este varianta revizuita a Ghidului solicitantului pentru acest domeniu major de interventie. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor - Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional- multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care, prin comentariile si observatiile transmise, ne-au permis sa îmbunatatim acest ghid). Cererea deschisa de proiecte a fost lansata pe data de 22 ianuarie 2008.
  • Domeniul major de interventie 3.2 (Aceasta este varianta revizuita a Ghidului solicitantului pentru acest domeniu major de interventie. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor - Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional, multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care, prin comentariile si observatiile transmise, ne-au permis sa îmbunatatim acest ghid). Cererea deschisa de proiecte a fost lansata pe data de 28 ianuarie 2008.
  • Domeniul major de interventie 3.3 (Aceasta este varianta revizuită a Ghidului solicitantului pentru Axa prioritară 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.3 „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă ”). Cererea deschisa de proiecte a fost lansata pe data de 31 octombrie 2007.
Planul National de Dezvoltare Rurala (PNDR)
  • se estimeaza o prima runda de lansari la inceputul lunii martie, urmand ca in luna iulie sa se lanseze si restul domeniilor.
Planul Operational Sectorial

Axa Prioritara 1 - Dezvoltarea unui sistem inovativ si eco-eficient de productie
nu s-a lansat nici o operatiune

Axa Prioritară 2 - Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare

Operaţiunea 2.1.1: Proiecte de cercetare in parteneriat intre universităţi/ instituţii de cercetare-dezvoltare si întreprinderi

Prima competiţie se va lansa în trim. III 2008.

Operaţiunea 2.1.2: Proiecte complexe de CD pentru incurajarea participarii expertilor internationali de înalt nivel ştiinţific

Prima competiţie se va lansa în trim. III 2008.

Operaţiunea 2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii C-D existente şi crearea de noi infrastructuri C-D (laboratoare, centre de cercetare)

Prima competiţie a fost lansată pe 10 decembrie 2007. Data limită pentru depunerea propunerilor este 14 martie 2008, ora Bucureştiului 17:00.

Cod competiţie: POSCCE-A2-O2.2.1-2007-1+Capacitati-I-2007-2

Informaţii: POS - CCE + Capacitati

Operaţiunea 2.2.2: Dezvoltarea de poli de excelenţă

Prima competiţie se va lansa în anul 2009.

Operaţiunea 2.2.3: Dezvoltarea unor reţele de centre C-D, coordonate la nivel naţional şi racordate la reţele europene şi internaţionale de profil (GRID, GEANT)

Prima competiţie se va lansa în martie 2008.

Operaţiunea 2.2.4: Întărirea capacitaţii administrative

Prima competiţie se va lansa în aprilie 2008.

Operaţiunea 2.3.1: Sprijin pentru start-up-urile şi spin-off-urile inovative

Competiţia se va lansa în februarie 2008 şi va fi cu depunere continuă.

Operaţiunea 2.3.2: Dezvoltarea infrastructurii de CD a întreprinderilor, cu crearea de noi locuri de muncă pentru CD

Prima competiţie se va lansa în aprilie 2008.

Operatiunea 2.3.3: Promovarea inovării în cadrul firmelor

Prima competiţie se va lansa în trim. III 2008.

Axa Prioritara 3- Tehnologia informatiilor si Comunicatiilor pentru sectorul public si privat
nu s-a lasat nici o operatiune si nu exista inca un calendar public.

Axa Prioritara 4 - Cresterea eficientei energetice si a sigurantei aprovizionarii in contextul combaterii schimbarii climatice
nu s-a lansat nici o operatiune si nu exista inca un calendar public.

POS Resurse Umane
Este aprobat programul, inca nu exista ghidurile solicitantului. Exista o lista de intrebari si raspunsuri, evazive ca de fiecare data. Nu am cunostiinte de vreo estimare legata de lansarea acestuia. Zvonurile spun ca se va lansa dupa ultima runda de PHARE - Dezvoltarea Resurselor Umane, a carei data limita de depunere a proiectelor este undeva prin luna aprilie 2008. Daca este adevarat, atunci sa speram ca prin luna mai se va da drumul si la aceste fonduri.

Cei interesati de mai multe detalii sau de oportunitati imi pot scrie pe adresa
fondurilestructurale @ blogger.hostingweb.ro.

O zi frumoasa si o saptamana excelenta.

Niciun comentariu: